17. apr. 2010

Android eller iPhone?

Flere medier skriver at den hype der har været om den nye Android baserede smartphone, HTC Legend, næsten når samme højder som iPhone-hypen i sin tid. Betyder det at Android ånder iPhone i nakken? Få svaret her og find ud af hvad forskellen reelt er på iPhone og Android.

Android

Svaret er nej. Android vil aldrig henvende sig til det publikum der sværger til iPhone. Det er to vidt forskellige segmenter.

Android er en åben platform - altså spilles der med åbne kort, så at sige. Dette har flere følger, bl.a. kan man frygte at der ikke er lige så mange penge at hente for udviklere af applikationer.

Apple's iPhone er lukket land - altså spilles der ikke med åbne kort. Udviklere har en række redskaber at tage i brug, og det er dét. Dog har iPhone gjort indtog hos mange og er nærmest blevet lig med identitet. Dette gælder også andre Apple produkter.

Hvad skal DU vælge? Jeg spår helt klart at fremtiden er Android og generelt open source platforme. Der alene i marts tilføjet over 9000 nye applikationer til Android Market.

Google spiller også en væsentlig rolle, for der har hidtil ikke været nogen store spillere på banen - ikke før nu. Det er Google der står bag Android og dertil hører alle Googles services; maps, gmail, kalender, docs, osv. - Alt sammen synkroniseres automatisk! Lyder det tiltalende?

Læs også denne artikel om en dansk virksomhed der valgte Android frem for iPhone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar