7. mar. 2011

Gingerbread på Samsung Galaxy S

Det kom som en yderst glædelig nyhed, at Samsung arbejdede på Android 2.3 (Gingerbread) til Samsung Galaxy S. Det startede ud som ubekræftede rygter, men da den første lækkede version af Gingerbread dukkede op, var der ikke længere nogen tvivl om at Samsung netop er i gang med at få Android 2.3 klar til vores Galaxy i9000.

Den triste nyhed er som sædvanlig at vi må døje med en version af Android 2.3 hvor Samsung selv har været inde og ændre på layout, launcher, mv. Men, men, men... Der er håb!

Cyanogen er navnet på en, i miljøet meget kendt, ROM som er fuldstændig AOSP (Android Open Source Project) - altså Android to the bone, uden nogen form for modifikationer. Holdet bag Cyanogen arbejder også på en version til Samsung Galaxy S. Denne version har desværre ikke været klar til dagligt brug, men er nu ved at være der.

Der er tale om Cyanogen 7, som i en skrivende stund er baseret på Android 2.3.3 (den nyeste version af Android) og som rent faktisk fungerer i det daglige også. Undertegnede kører selv med Cyanogen / Gingerbread på sin Samsung Galaxy S i9000 og er yderst tilfreds.

Af funktioner der ikke virker, er de mest væsentlige fm-radioen, at kameraet ikke er optimeret samt at batteriet stadig ikke er optimeret ordentligt. Den sluger altså en del strøm, men det må og kan man sagtens leve med, hvis man som jeg er vild med at have den nyeste version af Android - og ikke mindst Android to the bone (AOSP).

Er der interesse for det, kan jeg smide nogle screencaptures op af Cyanogen på min Galaxy, samt en guide til hvordan man flasher rommen på sin Android-enhed.

1 kommentar:

  1. Skal vi så til at installer alle vores apps forfra igen ?

    SvarSlet